Hardlopen met passie

Een betere loper worden?

Wil jij je energieker voelen en met hardlopen aan de slag, of een betere loper worden? In deze Mindful Run cursus® leer je verschillende adem- en looptechnieken en versterk je ook nog eens je immuunsysteem.

Tot mijn 32e heb ik fanatiek getraind voor met name de 400meter. Dit is de langste sprintafstand in de atletiek. Mijn ervaring en de techniek vanuit de sprint wil ik jou als loper meegeven.

Sprinten en mindfulness, gaat dat dan samen? De techniek vanuit het sprinten, maakt juist dat jij veel makkelijker, lichtvoetiger gaat lopen. Je voelt je sterker door de oefeningen en kan daardoor meer genieten van het lopen. Je geniet ook van het lopen door niet altijd een stopwatch bij je te hebben. Ik leer je om ook te lopen op gevoel en om te leren luisteren naar je lichaam. Dat betekent zeker niet dat je niet meer maximaal mag gaan in jouw training.

Ik loop zelf nu 5 jaar zonder stopwatch. Ik wissel de trainingen wel af, maar doe dat op gevoel. Dit heeft mij geholpen om voldoende rust te nemen, waardoor ik mij de volgende training weer sterker voel. En juist dan heb ik ook zin om weer eens vol een heuvel op te sprinten. Het sprinten houdt mij soepel en sterk.

We oefenen ook het ademhalen door je neus. Dit helpt het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt. En daarbij is je hartslag ook nog eens lager. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen. Dit lukt waarschijnlijk niet in een keer, dat bouwen we op in de cursus.

Inhoud cursus
De cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur

Kosten
Als groepsles (van 4-6 personen) €95,-p.p.
– Individueel €375,-

Data groepslessen
Start: Maandag 21 september om 19.00u

Overige data: maandag 28 september, maandag 5 oktober, maandag 12 oktober, maandag 19 oktober

Vertrekpunt: Lozedijk, Wanneperveen

Meld je aan

Kennismaken of meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.